Is de Pak Mei stijl voor jou?

Train je conditie

Elke kung fu stijl laat je werken aan je conditie, kracht en lenigheid. Het meer kunnen bereiken met je eigen lichaam en het trainen van coördinatie, reflexen en uithoudingsvermogen is een essentieel kenmerk van kung fu. Omdat het trainen van het lichaam een directe invloed heeft op de mentale zelf, moet het worden gedisciplineerd worden en uitgedaagd. Bij Pack Mee Pai Nijmegen hebben we talloze oefeningen, traditioneel en modern om dit te verwezenlijken. Wij laten het echter over aan de persoon zelf om het tempo te bepalen, omdat wij sommige traditionele methodes hedendaags niet geschikt vinden voor de meeste mensen.

endurance running training

Leer zelfverdediging

Pack Mee kung fu is gechikt voor als je jezelf technieken, en methodes wilt aanleren waarmee je jezelf kan verdedigen. Zelfverdediging is echter meer dan technieken leren en omvat bewustzijn van de omgeving, planning en wilskracht. Kung fu geeft je zelfvertrouwen, kracht en een arsenaal aan principes die enorm nuttig zijn in stressvolle situaties, maar vergis je niet. In een situatie waar zelfverdediging nodig is spelen er meer factoren mee dan alleen het gevecht. Denk bijvoorbeeld aan de omgeving, het aantal tegenstanders, wat je te verliezen hebt en de motivatie van de tegenstander(s).

Verrijk je vaardigheden

Pack Mee kung fu en kung fu in het algemeen zijn vormen van kunst waarbij je als beoefenaar de uiterste van je lichaam leert verkennen en uit te breiden. Toewijding aan kung fu leidt in de ervaring vaak tot zelfvertrouwen, veerkracht, verbeterde algemene fitheid, verbeterde coördinatie, meer focus, inzicht, en verbinding van lichaam en geest. Door constant je technieken te testen op nieuwe sparringspartners blijf je scherp en verrijk je de persoonlijke martial arts kennis. Hierdoor ben je een in feite nooit klaar met leren.

Lesstructuur

Indeling

Wij beginnen de les meestal met een korte warming up door joggen, schoppen, springen en pushups. Daarbij doen we ook wat rek- en strekoefeningen om de spieren wat soepeler te maken. Wij adviseren echter dat iedere leerling óók thuis het strekken consequent doorzet om voortgang te maken. Daarna doen we vaak gezamenlijk drills of oefeningen om een sterke basis op te bouwen. Vervolgens moet iedere leerling de vormen die hij kent uitvoeren om inzicht, reflexen en spieren te stimuleren. Er wordt afgewisseld met wapensets, stokvormen en leeuwendansen en het laatste half uur doen we vaak gecontroleerd sparren.

Jonge en oudere leerlingen

Elke kung fu les bestaat uit twee uur. Het eerste uur is de meester er voor de jongere leerlingen die er zijn. Er wordt gewerkt aan de basis en de eerste vormen. Beginners hebben meestal aan één uur training genoeg. In deze tijd lopen de andere leerlingen met oudere leerlingen mee en oefenen ze alle vormen die ze tot dan toe nog kennen en oefeningen voor de toepassing van technieken. In het tweede uur begeleidt de meester de overige leerlingen.

Nieuws