Locatie

De lessen worden gegeven in een gymzaal. U kunt gerust aankloppen om een proefles mee te draaien of kennis te maken met de meester.
De trainingszaal bevindt zich op het volgende adres:
Zwanenveld 2142, 6538 PK Nijmegen

Openingstijden

Tai Chi:
Maandag 19:30 tot 21:00
Woensdag 19:30 tot 21:00
Zaterdag 10:00 tot 11:30

Kung Fu:
Maandag 18:00 tot 20:00
Woensdag 18:00 tot 20:00
Zaterdag 11:00 tot 13:00

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd is de kung fu stijl pack mee geschikt?

Minimaal 8 jaar oud. Lees hier meer over de les.

Is kung fu geschikt voor vrouwen?

Kung fu is erg geschikt voor vrouwen, zij blijken over het algemeen het voordeel te hebben wat leniger te zijn dan de mannen. 

Vanaf welke leeftijd is tai chi geschikt?

vanaf 16 jaar en ouder.

Kan ik een Leeuwendans of Qilindans krijgen?

U kunt een Leeuwendans of Qilindans reserveren op deze pagina.

Kan ik ook alleen voor Leeuwendans of Qilindans trainen?

Het is niet mogelijk uitsluitend Leeuwendans of Qilindans te komen trainen, tenzij je een achtergrond hebt in kung fu. De bewegingen zijn zwaar voor een ongetraind lichaam en vele bewegingen zijn gebaseerd op kung fu.

Neemt de vereniging deel aan wedstrijden?

De vereniging neemt deel aan wedstrijden waar vormen worden gedraaid en leeuwendanscompetities. Wij bieden de mogelijkheid om aan sparring wedstrijden mee te doen, maar deze zijn erg schaars.

Doen jullie ook aan conditietrainingen?

Wij doen af en toe een periode aan extra conditietrainingen, waar we focussen op goede vorm en fitness. Echter, wij raden alle leden aan om zelfstandig conditie bij te houden zodat er meer tijd in de lessen is voor toepassingen en sparren.

Is er een bepaald gradatie-systeem?

Wij dragen sjerpen waarop vertoond wordt welke vormen door de persoon beheerst worden. Echter, het is niet noodzakelijk zo, dat als je meer vormen beheerst je een hogere ‘rang’ hebt.

Wat is een 'vorm'?

Een ‘vorm’ is een combinatie van verschillende bewegingen achter elkaar uitgevoerd in een specifieke manier. Deze zijn vastgelegd en van generatie tot generatie doorgegeven. Ze worden voor conditie, kracht en muscle memory gebruikt en kunnen bestaan uit 10 tot 50 verschillende toepasbare technieken.

Hoeveel vormen zijn er te leren?

Er zijn in totaal 10 vormen te leren, daarnaast zijn er nog vormen met wapensets en gevorderde vormen voor extra verrijking.

Geven jullie ook workshops?

Wij geven zelfverdedigingsworkshops voor groepen van 5 tot 40 personen. (minimale leeftijd 14 jaar) Neem contact op, voor meer informatie.

Hoe effectief is het in de praktijk?

Pack Mee verschilt van andere stijlen in de mate van felheid en filosofie bij het moment van contact. In de praktijk duurt het gevecht kort en verdedig je jezelf, door de ander te overweldigen met schrikkracht. Het verschil tussen een beginner en een meester is dat de meester in staat is dit te doen, met minimaal letsel aan de tegenstander. Lees hier meer over kung fu.

Contactformulier

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.