Contactgegevens

Locatie

De lessen worden gegeven in een gymzaal. U kunt gerust aankloppen om een proefles mee te draaien of kennis te maken met de meester.
De trainingszaal bevindt zich op het volgende adres:
Zwanenveld 2142, 6538 PK Nijmegen

Openingstijden

Tai Chi:
Maandag 19:30 tot 21:00
Woensdag 19:30 tot 21:00
Zaterdag 10:00 tot 11:30

Kung Fu:
Maandag 18:00 tot 20:00
Woensdag 18:00 tot 20:00
Zaterdag 11:00 tot 13:00

Veelgestelde vragen

Ik heb geen ervaring met Tai Chi. Kan ik op elk moment beginnen?

Ja, het maakt niet uit of je ervaring hebt. Iedereen leert Tai Chi op zijn of haar eigen tempo en er is geen tijdslimiet of examen. Als u in staat bent om te wandelen, kunt u ook gemakkelijk Tai Chi beoefenen. 

Welke stijlen en vormen leer je bij de Tai Chi?

U kunt zowel de Yang-stijl als de Chen-stijl bij ons leren. Er zijn 7 vormen waaronder met de Chinese waaier en het zwaard.

Kan ik ook alleen Tai Chi doen?

Ja, kung fu is geen benodigdheid voor Tai Chi. En u kunt het ook individueel beoefenen op momenten waarop u rust of focus zoekt.

Vanaf welke leeftijd is tai chi geschikt?

vanaf 16 jaar en ouder.

Wat is een 'vorm'?

Een ‘vorm’ is een combinatie van verschillende bewegingen achter elkaar uitgevoerd in een specifieke manier. Deze zijn vastgelegd en van generatie tot generatie doorgegeven. Ze worden voor conditie, kracht en muscle memory gebruikt en kunnen bestaan uit 10 tot 50 verschillende toepasbare technieken.

Vanaf welke leeftijd is de kung fu stijl 'pack mee' geschikt?

Minimaal 8 jaar oud. Lees hier meer over de les.

Is kung fu geschikt voor vrouwen?

Kung fu is ook geschikt voor vrouwen. De vechtstijl ‘Pack Mee’ maakt geen onderscheid tussen geslacht of ras.

Kan ik een Leeuwendans of Qilindans krijgen?

U kunt een Leeuwendans of Qilindans reserveren op deze pagina.

Kan ik ook alleen voor Leeuwendans of Qilindans trainen?

Het is niet mogelijk uitsluitend Leeuwendans of Qilindans te komen trainen, tenzij je een achtergrond hebt in kung fu. De bewegingen zijn zwaar voor een ongetraind lichaam en vele bewegingen zijn gebaseerd op kung fu.

Neemt de vereniging deel aan wedstrijden? (kung fu)

De vereniging neemt deel aan wedstrijden waar vormen worden gedraaid en leeuwendanscompetities. Wij bieden ook de mogelijkheid om aan sparring wedstrijden mee te doen (Sanda), maar deze komen in de praktijk weinig voor in Nederland

Doen jullie ook aan conditietrainingen? (kung fu)

Wij doen af en toe een periode aan extra conditietrainingen, waar we focussen op goede vorm en fitness. Echter, wij raden alle leden aan om zelfstandig conditie bij te houden zodat er meer tijd in de lessen is voor toepassingen en sparren.

Is er een bepaald gradatie-systeem? (kung fu)

Wij dragen sjerpen waarop vertoond wordt welke vormen door de persoon beheerst worden. Echter, het is niet noodzakelijk zo, dat als je meer vormen beheerst je een hogere ‘rang’ hebt.

Hoeveel vormen zijn er te leren? (kung fu)

Er zijn in totaal 10 vormen te leren, daarnaast zijn er nog vormen met wapensets en gevorderde vormen voor extra verrijking.

Geven jullie ook workshops? (kung fu)

Wij geven zelfverdedigingsworkshops voor groepen van 5 tot 40 personen. (minimale leeftijd 14 jaar) Neem contact op, voor meer informatie.

Hoe effectief is het in de praktijk? (kung fu)

Pack Mee verschilt van andere stijlen in de mate van felheid en filosofie bij het moment van contact. In de praktijk duurt het gevecht kort en verdedig je jezelf, door de ander te overweldigen met schrikkracht. Het verschil tussen een beginner en een meester is dat de meester in staat is dit te doen, met minimaal letsel aan de tegenstander. Lees hier meer over kung fu.

Doen jullie ook veel sparren? (kung fu)

Wij proberen elke les 30-60 min te sparren. Dit bestaat uit twee types sparren, ‘technisch sparren’ en ”full’. Hoewel we beschermers en handschoenen kunnen uitlenen, wordt er verwacht dat je je eigen beschermers (bij ons) aanschaft of meeneemt.

Contactformulier

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.