Is Tai Chi iets voor u?

Leer Tai Chi en kom mentaal tot rust

Tai chi is ideaal voor iedereen die een systeem van bewegingen en technieken wilt leren die bevorderend zijn voor de gezondheid, en zich principes willen eigen maken die bruikbaar zijn in veel situaties. Daarnaast biedt de Pack Mee Pai Vereniging Nijmegen een gezellige sfeer en een plaats waar je mentaal tot rust kan komen door gezamenlijk tai chi te beoefenen. Bij ons kunt u zowel de Yang-stijl als de Chen-stijl beoefenen.

Profiteer van gunstige gezondheidseffecten

Naast de mentale rust en gezelligheid zijn er veel gunstige invloeden waarvan beoefenaars van tai chi profiteren. Lees hier meer over de voordelen voor de gezondheid. Tai chi wordt vanwege deze gezondheidseffecten vaak geassocieerd met langzame bewegingen en oudere mensen, maar de krijgskunst is geschikt voor iedere leeftijd en een goede uitvoering van de Chen-stijl is zwaarder dan je denkt.

Tai Chi les

Bij Pack Mee Pai Vereniging Nijmegen beoefenen we tai chi op het ritme van bepaalde muziek zodat beginners een goede indicatie hebben van de snelheid van de bewegingen. De vormen binnen tai chi zijn best lang om te onthouden bij de eerste keer. De meester helpt beginners met het meerdere keren herhalen van de eerste bewegingen, zodat u ze goed uitvoert. Gaandeweg worden de toepassingen van de bewegingen toegelicht als u bekend met de bewegingen bent geraakt.

De meester

Sifu Kwee Wie Yang beoefent twee tai chi stijlen. Dit zijn de Yang-stijl en de naar zeggen wat meer intensieve Chen-stijl. Daarnaast komen er ook oefeningen met het rechte zwaard voor, (taijijian,  太極劍) en vormen met de handwaaier. Sifu Guo Wei Yang heeft al meer dan 20 jaar ervaring in tai chi en heeft het meeste geleerd van zijn kung fu meester Jie Kon Sieuw. Hij combineert dan ook vaak tai chi met zijn kung fu om zijn technieken te versterken. Hij beaamt dat tai chi een hele goede aanvulling is voor bijna elke vechtstijl.

Gratis proefles meedoen?

We trainen op maandag, woensdag en zaterdag. Laat ons weten wanneer u langskomt. U heeft geen eerdere ervaring nodig, beginners kunnen op ieder moment meedoen.

Voor meer informatie, bekijk: ‘veelgestelde vragen‘.


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Nieuws