Veelgestelde vragen

Tai Chi

Ik heb geen ervaring met Tai Chi. Kan ik op elk moment beginnen?

Ja, het maakt niet uit of je ervaring hebt. Iedereen leert Tai Chi op zijn of haar eigen tempo en er is geen tijdslimiet of examen. Als u in staat bent om te wandelen, kunt u ook gemakkelijk Tai Chi beoefenen. 

Welke stijlen en vormen leer je bij de Tai Chi?

U kunt zowel de Yang-stijl als de Chen-stijl bij ons leren. Er zijn 7 vormen waaronder met de Chinese waaier en het zwaard.

Kan ik ook alleen Tai Chi doen?

Ja, kung fu is geen benodigdheid voor Tai Chi. En u kunt het ook individueel beoefenen op momenten waarop u rust of focus zoekt.

Vanaf welke leeftijd is tai chi geschikt?

vanaf 16 jaar en ouder.

Heb ik 'tai chi' kleding nodig?

Nee, je hebt geen speciale kleding nodig om tai chi te komen oefenen. Wat vaak wel als prettig wordt ervaren is om ‘tai chi schoenen’ met stoffen zolen te gebruiken. Dit maakt het iets makkelijker om over de vloer te glijden.

Geven jullie ook workshops?

Van tijd tot tijd worden er binnen de vereniging qi gong- workshops, pushing-hands-workshops, en tai-chi-zelfverdedigings-workshops gegeven. Neem contact op, voor meer informatie.

Leeuwendans / Qilindans

Kan ik een Leeuwendans of Qilindans krijgen?

U kunt een Leeuwendans of Qilindans reserveren op deze pagina.

Kan ik ook alleen voor Leeuwendans of Qilindans trainen?

Het is niet mogelijk uitsluitend Leeuwendans of Qilindans te komen trainen, tenzij je een achtergrond hebt in kung fu. De bewegingen zijn zwaar voor een ongetraind lichaam en vele bewegingen zijn gebaseerd op kung fu.

Kan ik de leeuw speciale dingen laten doen?

In overleg is met een leeuwendans heel veel mogelijk. Graag horen wij echter ruim van te voren of er speciale wensen zijn die we in de choreografie moeten betrekken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kung Fu

Vanaf welke leeftijd is de kung fu stijl 'pack mee' geschikt?

Minimaal 8 jaar oud. Lees hier meer over de les.

Wat is een 'vorm'?

Een ‘vorm’ is een combinatie van verschillende bewegingen achter elkaar uitgevoerd in een specifieke manier. Deze zijn vastgelegd en van generatie tot generatie doorgegeven. Ze worden voor conditie, kracht en muscle memory gebruikt en kunnen bestaan uit 10 tot 50 verschillende toepasbare technieken.

Is kung fu geschikt voor vrouwen?

Kung fu is ook geschikt voor vrouwen. De vechtstijl ‘Pack Mee’ maakt geen onderscheid tussen geslacht of ras.

Neemt de vereniging deel aan wedstrijden?

De vereniging neemt deel aan wedstrijden waar vormen worden gedraaid en leeuwendanscompetities. Wij bieden ook de mogelijkheid om aan sparring wedstrijden mee te doen (Sanda), maar deze komen in de praktijk weinig voor in Nederland.

Doen jullie ook aan conditietrainingen?

Wij doen af en toe een periode aan extra conditietrainingen, waar we focussen op goede vorm en fitness. Echter, wij raden alle leden aan om zelfstandig conditie bij te houden zodat er meer tijd in de lessen is voor toepassingen en sparren.

Is er een bepaald gradatie-systeem?

Wij dragen sjerpen waarop vertoond wordt welke vormen door de persoon beheerst worden. Echter, het is niet noodzakelijk zo, dat als je meer vormen beheerst je een hogere ‘rang’ hebt.

Geven jullie ook workshops?

Wij geven zelfverdedigingsworkshops voor groepen van 5 tot 40 personen. (minimale leeftijd 14 jaar) Neem contact op, voor meer informatie.

Hoeveel vormen zijn er te leren?

Er zijn in totaal 10 vormen te leren, daarnaast zijn er nog vormen met wapensets en gevorderde vormen voor extra verrijking.

Hoe effectief is het in de praktijk?

Pack Mee verschilt van andere stijlen in de mate van felheid en filosofie bij het moment van contact. In de praktijk duurt het gevecht kort en verdedig je jezelf, door de ander te overweldigen met schrikkracht. Het verschil tussen een beginner en een meester is dat de meester in staat is dit te doen, met minimaal letsel aan de tegenstander. Lees hier meer over kung fu.

Doen jullie ook veel sparren?

Wij proberen elke les 30-60 min te sparren. Dit bestaat uit twee types sparren, ‘technisch sparren’ en ”full’. Hoewel we beschermers en handschoenen kunnen uitlenen, wordt er verwacht dat je je eigen beschermers (bij ons) aanschaft of meeneemt.

Nieuws